Mac OS X Leopard 10.5.2 Siap di Download

Software Update_Jauhari001.png

Pagi ini saya check di Software Update di Mesin Mac OS X Leopard saya, ternyata Apple sudah merelease si versi 10.5.2 yang diharapkan banyak Mac User akan memperbaiki kekurangan di versi sebelumnya, seperti yang saya baca baca di blog sebelah, bahwa versi ini akan memberbaiki stack yang sangat suck, Dan Semoga Memory Leak yang juga SUCK! :D dan masih banyak lagi.

Tidak seperti update versi 10.5.1 yang hanya berukuran 30MB (versi download via Software Update) atau Download Manual sekitar 100MBan untuk 10.5.2 ini besar file yang harus di Download 341MB untuk versi Software Update), saya masih kurang tau untuk versi yang Download Manual :D dan kalau menyimak dari besarnya ukuran, sepertinya Apple memperbaiki banyak aplikasinya disini
Segera Update dan nikmati kenyamanannya ;)

Detail Apa aja yang di Update

Active Directory

Addresses issues which could hinder or prevent binding Mac OS X 10.5.x clients to Active Directory domains.

AirPort

Improves connection reliability and stability
Includes 802.1X improvements.
Resolves certain kernel panics.

Back to my Mac

Adds support for more third-party routers, as detailed in this article.

Dashboard

Improves performance of certain Apple Dashboard widgets (such as Dictionary).
Addresses an issue in which Dashboard widgets may no longer be accessible after switching to or from an account that has Parental Controls enabled.

Dock

Updates Stacks with a List view option, a Folder view option, and an updated background for Grid view.

Desktop

Addresses legibility issues with the menu bar with an option to turn off transparency in Desktop & Screen Saver preferences.
Adjusts menus to be slightly-less translucent overall.

iCal

Improves iCal so that it accurately reflects responses to recurring meetings.
Addresses an issue in which a meeting may remain on the calendar after being cancelled.
Addresses stability issues related to .Mac syncing of iCal calendars.
Resolves an intermittent issue in which editing an event with attendees would cause the event to shrink and not register that the event was updated.

iChat

Addresses an issue with simultaneously-logged in accounts in which iChat sounds generated from one account might be heard in another account.
Fixes an issue in which iChat idle time is affected by Time Machine backups.
Improves connectivity when running iChat behind a router that doesn’t preserve ports.
Enables logged chats from previous versions of iChat to open faster and more reliably.
Addresses an issue with text chats in which users may be unable to receive messages from the sender.
Addresses an issue that may prevent rejoining an AIM chat room without reopening iChat.
Addresses video chat compatibility issues with AIM 6 and third-party routers.
Fixes an issue with case-sensitivity of AIM handles.

iSync

Adds support for Samsung D600E and D900i phones.

Finder

Addresses an issue in which Finder could unexpectedly quit when displaying folder contents in Column view.
Addresses an issue in which Finder could unexpectedly quit when accessing Users and Groups in a Get Info pane.
Resolves an issue that prevented setting permissions on a folder alias.
Resolves an issue in which the Eject command could write to a disc in the optical drive.
Fixes an issue in which the scroll bar might disappear when deleting a file within a folder that includes files that are out of view.
Fixes an issue in the Sharing & Permissions section of Get Info windows, in which the gear icon appears to be gray/disabled after authentication.
Addresses an issue in which the Show Icon Preview preference might not be not saved when turning it off.
Fixes an issue that could occur when trying to print an image from the Finder.

Time Machine

Adds a menu bar option for accessing Time Machine features (the menu extra can be enabled in Time Machine preferences).
Improves backup reliability when computer name contains slash or non-ASCII characters.
Fixes an issue in which the backup disk displayed in the Finder may be out of sync with the disk chosen for Time Machine.
Addresses issues in which some external drives are not recognized by Time Machine.
The status menu now appears by default.

Other

Improves general stability when running third-party applications.
Addresses an issue in which the incorrect search results may be displayed for certain Automator Find/Filter actions.
Addresses an issue with the Latvian and Russian keyboard layouts.
Addresses an issue in which the backlight could turn off before Energy Saver’s backlight setting.

Dan masih banyak lagi, Baca aja disini

41 Comments

  1. Ulasan bermanfaat tentang kasur busa super ini
    luar biasa bagus. Keren banget dan bermanfaat.
    Tiap orang yang pakai maupun sedang cari kasur busa seperti ini di Indonesia
    harus baca tulisan ini. Mampir juga situs ane yabro, ada ulasan menarik yang bisa jadi berguna bagi para
    pengguna kasur busa. Regards.

  2. hello, sob…

    ada yg tahu cara setting firmware untuk boot…???

  3. hello, sob…

    ada yg tahu cara setting firmware untuk boot

  4. Nur Elly Saputra 16 June 2011 at 22:19

    Gentoo aja deh dijamin gak menyesal

  5. bank bsa gak windows ama mac di gabung?

  6. ingin install masc, gimana ya cara memulainya?

  7. klau bisa yg lebih detail lagi X-(

  8. kurang lengkap pun….

  9. pakai mac aja, dari pada pakai windows

  10. mac is the best

  11. Freddy mahdid musyawaroh 8 November 2010 at 19:54

    I hate my mindows can’t run (angry)

  12. Kalo pake Mac OS harus download driver lagi buat mainboard/ vga ama sound card.. ;mbok (thinking) (doh) (sleeping)

  13. mas, download Mac OS yang plus crack nya dimana??

  14. bos cara dpatin iso bwat apple gmna sich??? gw udah cba2 klik ksana n ksni tp ttep ga ada jga (scenic)

  15. Where can i download this Mac OS (thinking)

  16. :-) mas tutor download plus instalasinya Mac OS X dmn yah.. pengen coba saya
    .-= Deden´s last blog ..Flock Browser Untuk Ubuntu Karmic atau Lucid =-.

  17. gimana cara dapatkan so mac, mohon bantuan

  18. mas unduh so mac url dong, pengen belajar so mac
    mohon bantuan

  19. yang pengen download, coba klik http://thepiratebay.org/torrent/3855637/APPLE.MAC.OSX.LEOPARD.V10.5.ISO-OSX
    pernah nyoba download, tp aga lelet

  20. permisi sya ingin download

  21. permisi saya ingin download program mac os

  22. mumut mumet mumet udah kelanjur beli macbook air tapi ngak tau operating systymnyaa
    al hasil gw congkel mak jadi windoows eeeeeeeeeeeeeee malah orakaru2 annn

  23. kayake asik nih ,mau cari-cari ISOnya dulu ah
    .-= triyanto´s last blog ..Fren MOBI Internet Unlimited =-.

  24. mas, gue tanya ada ga sofware sistem operasi macOS yang gratisan, CZ gue nyari kesana-kemari ga dapet2, gue pengen banget jadi USER mac tapi kalo mesti beli barang yang harganya lumayan mahal buat kantong aku mas. jadi sedih juga nih, tolong dong

  25. hey buddy,

    I can’t read yer langowige but the words:
    “OSX leopard 10.5.2 download” show up when I websearch.

    do this mean you have free downloads of MAC OSX Leopardo 10.5.2??

    if yes, then where do I get the ISO from?

    thanks

    cuervo (crow)

  26. maaf mas, saya berencana mau pakai mac gimana ya, apa file dari windows bisa dibaca di mac, trus kalau instalasi leopart baru apa mesti harus di update

    maritzas last blog post..Cara cepat meraup dollar dari internet

  27. ada yg punya DVD Installer nya Mac OS X buat PC gak yaaa???? :((:((:((

  28. @unyils
    Lebih details check disini gamblang dan jelas mas :)

  29. waduh…..ne sistem operasi pa cuman visual style…..?

    kalo sistem operasinya gmna…..

    susah ga buat menyatukan dengan software2 yg biasa di pasang di windows…?

    please reply….

  30. mas, gue tanya ada ga sofware sistem operasi macOS, CZ gue nyari kesana-kemari ga dapet2, adanya cuma update, gue pengen banget jadi USER mac tapi tanpa beli barangnya yang berjuta-juta harganya, tolong dong… :)

  31. :o Wah gua gua tambah bingung deh, mo mulai dari mana ya,
    aqu (newbi) qn kepingin banget tuh leopartnya, tpi ga tau kepriye carane
    aqu musti pertama kali sowan ke siapa ya ….
    tambah bingung …………

  32. Wah mau ke Mas LEO aja belum berhasil apalagi update ke 10.5.2
    Barusan malah aku update ke 10.4.11. Sementara puasin bareng TIGER dulu aja deh…

  33. cuman iso sabarrrr……………………
    :((:((:((:((:((:((:((

  34. waahh, makan-makannn!

    emm… wait…

  35. gimana mengenai Memory Suck nya ? masih sering muncul ?:)

  36. manstap!….gak sabar buat update, tapi cari colongan hotspot dulu aaah…klo pake speedy bisa jebol deh tagihan…:d

1 Trackback / Pingback

  1. bahe

Leave a comment

Your email address will not be published.


*